Achter de Geraniums

Geraniums

 

Potverdorie. Sta ik wel iedere keer de geraniums water te geven, maar even tijd om een nieuw verhaal te schrijven is er niet. En u natuurlijk wekelijks mijn website bezoeken en hopen dat er alweer een nieuw stukje tekst op staat. Wat een teleurstelling.
Maar ik heb het ook zo druk. Natuurlijk met het adviseren over pensioenen. Maar ook met het op niveau houden van mijn kennis. En daarvoor moet je tegenwoordig erg veel lezen. Over plannen, die dan weer niet doorgaan. Of die wel doorgaan, maar toch net weer even anders. Vaak minder erg als in eerste instantie werd verkondigd. Dat schijnt politiek bedrijven te heten. Ik noem het meer de burger ongerust maken en tornen aan het gevoel van zekerheid.
Maar goed, veel lezen dus. Ook om aan de Permanente Educatie te voldoen. Al die figuren die in het verleden de financiële markt verziekt hebben, en nu met een goed gevulde bankrekening ons met de rommel achterlaten, hebben er voor gezorgd dat de eisen aan deskundig advies een stuk zwaarder zijn geworden. Nu ja, zijn die cowboys toch nog ergens goed voor geweest.

Samen met 3 andere vakidioten hebben wij Pensioen Service Kantoor opgezet. Service met een hoofdletter. Heeft mijn vrouw bedacht. Omdat zij weet hoe servicegericht ik werk. Hoe belangrijk ik het vind dat de klant aandacht krijgt. En een duidelijk verhaal, zodat het moeilijke onderwerp pensioen ineens leuk en interessant wordt. Service met een hoofdletter dus. Op www.psk.nl kunt u verder kennis met dit bedrijf maken.

Dan zijn wij ook nog bezig met Pensioenvoorlichters. Nu nog in de test-fase. Maar binnenkort operationeel. Laat Pensioen Service Kantoor u en uw werknemers nu eens op een duidelijke manier uitleggen wat de pensioenregeling nu eigenlijk inhoudt. Simpel, maar doeltreffend.

Kortom, druk. Maar wie heeft dat nu niet. De dagen vliegen om. Voordat je gewend bent aan een nieuw jaartal, sta je alweer te proosten op het volgende jaar. En voordat je er erg in hebt ploft de enveloppe met de AOW aanvraag op de deurmat. Wat een bof dat de AOW leeftijd nu op 67 jaar staat. En het pensioen van de werkgever ook.

Waar is de tijd gebleven dat wij adverteerden met “wilt u eerder stoppen met werken”. Met de VUT op 55 of prepensioen vanaf 60. Straks werk je door tot 65 jaar en ga je vervroegd met pensioen.

Aldus, zittend achter mijn geraniums, mijn bespiegelingen over de wereld van pensioenen.